elcykel

Er du i tvivl om du skal købe en elcykel?

I Danmark har vi altid elsket at cykle, og vi er kendt for det. Vi har også altid elsket grøn energi, og det er vi også kendt for. Derfor er det nærmest en naturlov at danskerne elsker elcyklen. Det er jo en cykel, og den kører på grøn energi!

For mange kan udsigten til at betale over 10.000 kroner for en cykel, dog godt være lidt uoverskuelig, også selvom det er en elcykel, også hvis den holder længe. For hvad nu hvis det bare er en dille? Eller hvis du ikke kommer til at bruge den?

Lån før du køber

For de fleste af os udspringer usikkerheden fra vores manglende erfaring. Hvis du ikke har ejet en elcykel før, hvordan kan du så vide, om du har brug for en elcykel? Der er selvfølgelig mulighed for at prøvekøre cyklen hos en forhandler, men hvor meget kan du egentlig finde ud af på turen frem og tilbage foran forretningen? I løbet af de sidste par måneder er der heldigvis dukket flere muligheder op, for at låne og leje elcykler.

Prøv en elektrisk bycykel

Hvis du bor i København, har du helt sikkert set de hvide bycykler, der oftest bliver brugt af turister, der knap kan finde ud af at cykle, og unge mennesker der har gjort det til en leg, at se hvor mange der kan være på cyklen på en gang. Selvom bycyklerne selvfølgelig er en glimrende mulighed for at afprøve, hvad du synes om elcykler, så kan du jo ikke ligefrem tage den med hjem, og parkere den i indkørslen. Eller måske bor du ikke i nærheden af København, og så hjælper det heller ikke ligefrem.

Leasing – nu også af elcykler

Leasing var halvfemsernes helt store salgskoncept, og det virker stadig. I stedet for at købe noget, kan du for et fast månedligt beløb, låne det på fuld tid i stedet. Det er nu også blevet muligt med elcykler. Flere firmaer er begyndt at udleje cykler på månedlig basis, og muligheden for at afprøve en elcykel, inden du beslutter dig for at købe, er ikke den eneste fordel.

For et fast månedligt beløb, kan du nemlig få en elcykel leveret til din dør, og firmaet tager sig af al vedligehold, så du slipper for at få olie på fingrene. Hvert andet år bliver din lejede cykel endda skiftet til en ny.

Selvom det med sådan en aftale lyder fristende at leje for evigt, i stedet for at købe, så er det dog noget dyrere på lang sigt, men det er en glimrende måde at afprøve en elcykel, før du køber.